Silver Eagle (Dutch Version) - Pulsating war memoirs of unsung hero

Silver Eagle - Het waargebeurd verhaal van Clancy Lyall. Veteraan van de Band of Brothers.
By Karl Brockmann

'SILVER EAGLE', het waargebeurd verhaal van Clancy Lyall. Veteraan van de Band of Brothers werd geschreven door Clancy's goede vriend Ronald Ooms.

Na de Japanse verrassingsaanval op Pearl Harbor en het onmiddellijk vertrek van alle jonge mannen uit zijn dorp om bij het leger of de koopvaardijvloot te gaan, besloot de toen 16-jarige Clancy dat hij niet kon achterblijven. He loog over zijn leeftijd en gaf zich vrijwillig op bij het leger.
Hij maakte deel uit van de 101ste Luchtlandingsdivisie en vocht zijn eerste gevecht op het Europese strijdtoneel tijdens de D-Day Landingen. Na een nauwe ontsnapping aan de dood werd hij overgeplaatst naar Easy Compagnie 506, de beroemde 'Band of Brothers'. Hij vocht zij aan zij met zijn strijdbroeders tijdens Operation Market Garden, onderging de barre weersomstandigheden en meervuldige beschietingen van de vijand tijdens de Slag om de Ardennen, was getuige van de verschrikkingen in de concentratiekampen van Nazi-Duitsland en was de eerste geallieerde soldaat die voet zette in Hitler's 'Adelaarsnest' in Berchtesgaden.

Op het einde van de Tweede Wereldoorlog verkoos hij om in het leger te blijven en sloot zich aan bij de 82ste Luchtlandingsdivisie, dat gestationeerd werd in Frankfurt.
Hij maakte nog twee gevechtssprongen in Korea en verdubbelde hierdoor het aantal sterren op zijn parachutisten badge. Hierdoor werd hij één van slechts enkelen die zoiets hebben bereikt. In Indochina werd hij adviseur van de 29ste Franse Parachutisten Divisie. Dit is zijn verhaal, verteld door de man zelf.
.....Find out more


The Author
RONALD OOMS werd geboren in december 1978. Bijna tien jaar lang was hij een jongerenwerker bij verscheidene socio-culturele organisaties. Sinds zijn kinderjaren is hij geïnteresseerd in alles wat met de Tweede Wereldoorlog te maken heeft. Gedurende meer dan een decennium reist hij al zoveel hij kan naar historische plaatsen. Hij is ook geïnteresseerd in autosport en werkt in een indoor kartingbaan. Ronald is tevens een bekwaam journalist en zijn hechte vriendschap met Clancy Lyall door de jaren heen resulteerde in het maken van dit boek. Hij woont in Geel, België..

“Clancy Lyall is een geweldige kerel. Hij was een uitstekende soldaat, in Europa en in het Oosten.
…Jack E. Foley, pelotonscommandant 1ste peloton,
Easy Compagnie


“Ik zou mijn leven aan hem vertrouwen. Hij was een uitstekend soldaat en diende voortreffelijk in de Tweede Wereldoorlog bij Easy Compagnie 506. Ik weet ook dat hij opnieuw ging vechten en dat spreekt voor zich. Hij was en is nog altijd mijn dierbare vriend.
…William “Wild Bill” Guarnere,
pelotonssergeant 2de peloton,
Easy Compagnie co-auteur van '
Broeders in de Strijd'


“Onze vriend Clancy was een goede soldaat. Hij was één van de beste die ik ooit gekend heb. Je kon altijd op hem rekenen. Ik ben vereerd om mijn naam aan hem, en vooral auteur Ronald Ooms te linken
…Edward D. Shames, pelotonscommandant 3de peloton, Easy Compagnie en bijdrager aan '
Tonight We Die As Men' en 'Deliver us from Darkness'

Genre: Biography / Military history
Paperback ISBN: 9781782283713
Publication Date: August 2014
Edition/Format: 1st/Paperback and eBook
Book Size: 203 x 127 mm, 186pp

Sales and Distribution: Pneuma Springs Publishing
Landline: +44(0)1322 377445+44(0)1322 377445 | Mobile: +44(0)7944 352237+44(0)7944 352237
E:
www.pneumasprings.co.uk | E: sales@pneumasprings.co.uk

Comments

Popular posts from this blog

Painted Ghosts - Three Colourful Nifty Tales

Mystery Deceit and a School Inspector by Bryony Allen

Earning a Crust - Logic doesn’t come into it